DNS چیست و چگونه کار می‌ کند؟

نویسنده ۹ آبان

شاید این سوال برایتان ایجاد شده که DNS چیست؟ و چگونه کار می ‌کند؟ DNS از Domain Name System گرفته شده است به معنی “سیستم نام دامنه” است. آدرس نام دامنه وب سایت به IP 192.0.2.99 تبدیل می شود.

همه سیستم عامل های موجود در اینترنت از تلفن های هوشمند تا لپ تاپ، سرورهای وب سایت ها از طریق اعداد با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

این اعداد تحت عنوان IP نام دارند. زمانی که می خواهید وارد وب سایتی شوید و با سرور آن ارتباط بگیرید نیاز به آدرس IP نیست، بلکه می توانید نام دامنه وب سایت را تایپ کنید و فرایند تبدیل نام دامنه به IP را به DNS بسپارید. با این ترفند نام دامنه قابل فهم برای انسان و به IP قابل فهم برای ماشین تبدیل خواهد شد.

کاربرد DNS چیست؟

زمانی که وب سایتی را ایجاد می کنید برای ثبت کردن نام دامنه بایستی ابتدا یک نام مشخص برای سایت خود انتخاب کنید. پس از اینکه این نام با استفاده از dns به IP تبدیل می شود در بستر اینترنت شناخته خواهد شد. در بیشتر مواقع این تنظیمات از طریق کنترل پنل هاست ایران-خارج و ثبت کننده نام دامین صورت می گیرد.

DNS چطور کار می کند؟

با توجه به اینکه عمده ترین وظیفه DNS برگرداندن IP از روی دامین است. این فرایند در طول چندین مرحله صورت می گیرد که در نهایت آدرس IP معتبر و سالمی به دست کار برسد. برای جستجو کردن آدرس IP وب سایت در بین همه DNSهای موجود در سراسر جهان سخت است که البته با DNS بسیار آسان تر می شود. هر کدام از این مراحل با دسته بندی محل ذخیره dns به پیدا کردن dnsهای اصلی کمک خواهد کرد. به عنوان مثال نخست منطقه dns و در ادامه dnsهای مربوط به پس دامنه مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان به محل مناسبی دست یافت. مراحل فعالیت dns عبارتند از:

DNS Recursor .1

در این مرحله درخواست کاربر به این بخش فرستاده می شود.

سرورهای dns ست شده با این بخش با هم در ارتباط هستند تا بتوانند IP را پیدا کنند.

برای انجام دادن این فرایند کوئری ها را به سه بخش اعم از  Nameservers ،Top-level Domain Nameservers و Authoritative Nameservers می فرستند تا بتواند IP مناسب را پیدا کنند.

Root Nameservers .2

جهت پیدا کردن DNS root zone یا DNS از سوی منطقه آن است.

این بخش موظف است تا پاسخ به درخواست هایی را برعهده بگیرد که در همان منطقه یافتن DNS قرار دارد. در نتیجه لیستی از سرورهای معتبر برحسب TLD دامنه در پیدا کردن آدرس IP کمک می کند.

Top-level Domain Namesevers .3

وظیفه نگهداری از آی پی مربوط به TDL دامنه است که آی پی موجود را ارسال می کند، سپس به مرحله بعدی می فرستد.

Authoritative Nameserver .4

در مرحله پایانی آدرس IP واقعی و نهایی برگشت داده می شود. در این مرحله دو نوع سرور قابل دسترس است:

سرور اول، سرور اصلی که آی پی اصلی ست شده در DNS اول و سرور دوم همان DNS جایگزین و پشتیبانی است.

در صورت آسیب دیدگی سرور اصلی از سرور ثانویه استفاده می شود، سپس آی پی نهایی برگشت داده می شود.

کلام آخر

برای کسانی که با اینترنت سروکار دارند مهم است که بدانند  DNS چیست و چگونه کار می کند. مجموعه وب یار هم در این بخش سعی کرده تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.

امیدواریم که این مطالب مفید واقع شده باشد. اگر سوالی در این زمینه یا در مورد نحوه طراحی سایت و بهینه سازی و سئو سایت دارید می توانید برای ما کامنت بگذارید.

پست های مرتبط

دامنه top چیست؟ چرا باید دامنه تاپ را انتخاب کنیم؟ ۱۰ مهر

دامنه top چیست؟ چرا باید دامنه تاپ را انتخاب کنیم؟

دامنه top یک دامنه عمومی سطح بالا می باشد. این دامنه  توسط کمپانی جیانگ سو بنگینگ در چین مدیریت می شود. البته صرفا به نهادهای…

ادامه مطلب
الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟ ۵ مهر

الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟

الگوریتم کبوتر گوگل (Google Pigeon Algorithm) یکی از قدرتمندترین و عظیم ترین بروزرسانی های الگوریتم گوگل به منظور نمایش نتایج جستجو محلی و اجرای شده…

ادامه مطلب
کد EPP چیست؟ ۲۲ شهریور

 کد EPP چیست؟ آموزش انتقال دامنه خارجی و ایرانی

  کد EPP یا کد انتقال به کدی گفته می‌شود که برای انتقال دامنه از شخصی به شخص دیگر یا انتقال آن از سازمانی به سازمان…

ادامه مطلب
وب 3.0 چیست؟ و چرا مهم است؟ ۵ شهریور

وب 3.0 چیست؟ و چرا مهم است؟

وب 3.0 جدیدترین نسل اینترنت است که در مقایسه با سایر نسل های قبل تغییرات بسیار مهمی داشته است. هدف Web3.0 کاهش وابستگی به سازمان…

ادامه مطلب
هزینه و ساخت سایت مسکن ۳۱ مرداد

هزینه و ساخت سایت مسکن

هزینه و ساخت سایت مسکن یکی از دغدغه های مشاوران املاک است. درصوتی که شما نیز قصد طراحی سایت املاک حرفه ای دارید به شما…

ادامه مطلب
۲۳ مرداد

منابع آموزشی مفید برای توسعه دهندگان وب 3.0

در این بخش از مقاله قصد داریم در مورد منابع آموزشی مفید برای توسعه دهندگان وب 3.0 بپردازیم. در صورتی که شما تمایل دارید که…

ادامه مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *