آموزش سئو سایت های فروشگاهی از صفر تا صد
با فراگیری آموزش سئو سایت های فروشگاهی شما می توانید در این راستا از تخصص لازم برخوردار شوید، زیرا هر اشتباه می تواند مشکلات متعددی…
ادامه مطلبالگوریتم های گوگل به منظور بهینه سازی و سئو در گوگل مورد استفاده قرار می گیرند. فرایند رتبه بندی گوگل براساس الگوریتم های متعددی ساخته شده است. هر کدام از آن ها چندین فاکتور مختلف درون یا برون صفحه را در نظر می گیرند. در واقع الگوریتم های گوگل به صورت ریاضی می باشند و محتواها و اطلاعات توسط آن ها طبقه بندی می شوند تا هنگامی که کاربر به این داده ها نیاز داشته باشد.
معرفی الگوریتم های گوگل:
· پاندا
· رنک برین
· پنگوئن
· مرغ مگس خوار
· کبوتر
· رقص گوگل
· موبایل گدون
· طول اسنیپت
· موبایل فرست ایندکس
· تازگی محتوا
پاندا یکی از الگوریتم های گوگل است که برای نخستین بار در فوریه 2011 برای جلوگیری از محتوای ضعیف و کپی شده، سرقت ادبی، استفاده زیاد از کلمات کلیدی، حجم زیاد تبلیغ نسبت به محتوا در صفحات وب و مشکلات کیفیتی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
پاندا برای محتواهای باکیفیت و ارزشمند جایزه در نظر گرفته است. این الگوریتم به هر صفحه وب یک امتیاز کیفیت داخلی می دهد که رفتار آن شباهت زیادی به ارزیابی های انسانی دارد.
الگوریتم رنگ برین به گوگل کمک می کند تا قصد کاربر از جستجو را به خوبی درک کند. همچنین داده ها بهتر پردازش شوند و نزدیکترین نتایج به موضوعات مورد نظر کاربران نشان داده شود. این الگوریتم گوگل منحصر به فردترین فناوری برپایه هوش مصنوعی است که بر اساس الگوریتم های زبان ماشین طراحی می شود.
الگوریتم پنگوئن در آوریل 2012 بر روی لینک های سایت و بک لینک ها تمرکز دارد. این الگوریتم برای بک لینک های مخرب امتیاز منفی در نظر می گیرد و بک لینک های خوب نیز امتیاز مثبت می دهد که منجر خواهد شد تا شما به صفحه اول گوگل راه پیدا کنید در مقابل امتیازهای منفی می تواند رتبه شما را کاهش دهد.
هنگامی که در گوگل عبارتی را تایپ می کنید نمونه هایی از کلمات کلیدی پرتکرار توسط مرورگر گوگل برای شما نمایش داده می شود. الگوریتم مرغ مگس خوار به کلمات کلیدی که کاربران در جستجوی آن ها هستند تمرکز دارد و به رتبه بندی شما در بررسی ها کاری ندارند.
در الگوریتم کبوتر بعد از ایندکس شدن سایت توسط گوگل در داخل آن ها چند کبوتر قرار می گیرد. هنگامی که کاربر کلمه کلیدی را تایپ می کند. گوگل این کلمه کلیدی را به کبوتر نشان می دهد. در صورت وجود داشتن کلمات کلیدی در سایت ها اصطلاحا نوک میزند، سپس این سایت ها را طبق کلمات کلیدی پرکاربرد فراخوانی می کند و به کاربر نمایش می دهد.
گوگل دنس با هدف بررسی رتبه وب سایت و جایگاه واقعی همچنین کاربرپسند بودن محتوا رتبه بندی نتایج جستجو را ارتقاء می بخشد. گاهی به دلیل عدم کیفیت در برخی از محتواها باعث کاهش رتبه خواهد شد.
الگوریتم موبایل گوگل یا موبایل گدون از سال 2015 به صورت رسمی شروع به کار کرد. از ویژگی های موبایل فرندلی به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی سایت شناخته شد. این الگوریتم نمایش وبسایت های سئو شده را برای موبایل در اولویت قرار می داد. سپس وب سایت های بهینه سازی نشده برای این ویژگی ها را جریمه می کرد. در برخی موارد آن ها را از صفحه نتایج جستجو حذف می کرد.
هدف الگوریتم موبایل گدون ایجاد بهترین تجربه جستجو برای کاربران است. کاربران موبایل با سرچ در گوگل باید عبارتی را جستجو کنند که مرتبط ترین و جدیدترین نتایج را در وب سایت های بهینه سازی شده برای موبایل یا اپلیکیشن ها مشاهده کنند.
الگوریتم افزایش طول اسنیپت از سال 2017 مورد استفاده قرار گرفت. این بروزرسانی طول بخش توضیحات متا را از 155 کاراکتر به 300 کاراکتر ارتقاء داد. هدف اصلی از این بروزرسانی ایجاد توضیحاتی فراتر و قوی تر برای صفحات وب و کمک به جستجو کنندگان برای درک هرچه بهتر محتوای نتایج و ارتباط آنها با هدف جستجو است.
الگوریتم افزایش طول اسنیپت تقریبا 6 ماه بین 160 تا 300 کاراکتر از توضیحات متا را نشان می دهد. به طوری که در طول یک ماه 2013 طول اسنیپت مجددا به 150 کاراکتر بازگردانده شد.
یکی از الگوریتم های گوگل، موبایل فرست ایندکس در سال 2018 امتیاز مثبتی از سوی گوگل برای وبسایت های سئو شده برای موبایل بود.
گوگل در مورد الگوریتم موبایل فرست ایندکس می گوید: “در گذشته خزش یا کراول کردن صفحات نمایه گذاری یا ایندکس کردن و سیستم رتبه بندی از نسخه دسکتاپ محتوای صفحات وب استفاده می کردند”. در حالی که این روش برای کاربران موبایل باعث به وجود آمدن مشکلاتی خواهد شد.
ما با کمک الگوریتم های موبایل فرست ایندکس از ابتدای امر نسخه موبایل صفحات وب برای ایندکس کردن و رتبه بندی استفاده می کنیم تا کاربران موبایل را در یافتن نتایج مورد نظر برای جستجو هایشان کمک کنیم.
در این الگوریتم گوگل بیشتر محتواهای وب سایت ها مطابق با نسخه موبایل ایندکس می شوند. این الگوریتم صرفا بر اولویت ایندکس شدن وبسایت تاثیر می گذارد و دخالتی در رتبه بندی سایت ندارد. در نتیجه می تواند به صورت غیر مستقیم موجب تغییر رتبه بندی وبسایت ها گردد.
الگوریتم تازگی محتوا اطلاعات را بروز، به دقیقه و حتی به ثانیه در صفحه نتایج جستجو برای کاربران نشان می دهد. این الگوریتم زمان مناسبی را در اختیار مدیران وبلاگ ها و سایت ها قرار می دهد تا با بروز کردن محتوا و تولید محتواهای مرتبط با اخبار روز، ترندها و … بتوانند رتبه های بالایی در صفحه نتایج جستجو کسب کنند.
این الگوریتم در سئو ترتیب نمایش نتایج برای هر جستجو را مشخص می کنند. این الگوریتم در پشت صحنه سرچ، مطالب صفحات را براساس میزان کیفیت و ارتباط آنها با عبارت جستجو شده فیلتر می کند تا بتوانند بهترین و مرتبط ترین نتیجه را به کاربران خود نمایش دهند.
الگوریتم های گوگل مدام در حال پیشرفت و تغییر هستند، زیرا انسان ها و نیازهای آنها نیز در حال تغییر است و موتورهای جستجو بایستی خودشان را با سبک زندگی افراد آپدیت کنند.
برخی از متخصصان سئو معتقد هستند که گوگل از فاکتورهای خاصی نظیر استفاده از کلمات کلیدی سئو، اعتبار صفحه، تاریخچه، دامنه، آسانی استفاده از وبسایت و غیره در رتبه بندی وبسایت خود استفاده می کنند، از این رو در زمان سئو محتوا و وبسایت بایستی به تمامی قسمت های سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی توجه نمود همچنین استراتژی های بهینه سازی وب سایت را براساس تغییرات الگوریتم ها پیاده سازی کرد.
یک سئوکار در ابتدای امر باید مبانی و اصول پایه الگوریتم های گوگل را به خوبی بشناسد. در این مطلب به معرفی الگوریتم های گوگل در سئو پرداختیم و هر کدام از آن ها را به صورت مجزا توضیح دادیم.
در پایان از شما دوستان عزیز دعوت می کنم اگر الگوریتم های گوگل دیگری به جز اینها می شناسید خوشحال می شویم که با وب یار به اشتراک بگذارید. از شما سپاسگزارم که تا انتها ما را دنبال کردید.
سوالات متداول
آخرین الگوریتم گوگل تحت عنوان Google Core Web Vitals است که در تاریخ 16 ژوئن 2021 ارائه شد. این الگوریتم سه فاکتور معرفی می کند که سایت ها را مطابق با کیفیت تجربه کاربری شان رتبه بندی می کند.
بیشتر کارشناسان پیش بینی می کنند که گوگل سالانه 500 الی 600 بار الگوریتم جستجو خود را تغییر می دهد. یعنی بین یک تا دو بار در روز. بیشتر این تغییرات چشم انداز سئو را به صورت قابل توجهی تغییر نمی دهند، بلکه بعضی بروزرسانی ها قابل توجه می باشند و شاید نحوه نوشتن برای سئو را تغییر دهند.
با سرچ هر عبارت یا واژه ای در گوگل با حجم زیادی از نتایج روبرو می شدیم که هیچ ارتباطی با سوال شما نداشت. سایت هایی که محتوای کاربردی و مفید داشتند نیز در رتبه های پایین تر قرار می گرفتند. با بروزرسانی های مختلف در الگوریتم گوگل همچنین استفاده از هوش مصنوعی محتواهای ارزشمند و کاربر پسندتر سریع و راحت تر در دسترس مشتریان قرار می گیرند.